gyerekIT játékok

Bibliai igazságok, történetek illusztrálására szolgáló igealkalmak elején-végén játszható játékok

gyerekIT játékok

HozzászólásSzerző: V. Anna Dátum: szomb. dec. 05, 2009 5:32 pm

Sziasztok,

tudom, hogy ez nem teljesen ebbe a kategóriába illő téma ....
Három rövid ötletet leírok, amivel a váratlanul hosszú istentisztelet vagy a váratlanul rövid gyerekistentisztelet esetén néha kitöltjük az időt. Kis jutalmakkal érdemes készülni ilyen esetekre! Az ötletek nem újak, de hátha vki még nem ismeri. Egyúttal jó lenne, ha kreatív elmék frissítenék az eszköztárt :)

üdv,
A.


1.)
Torpedóval kitalálni az AM-t (szavakat papiron egy kb. 5x5-ös koordinátarendszerbe beírni, táblára a négyzethálót): ismétlő kérdéseket, régi AM-okat kérdezni, aki jó válaszol, tippelhet. Jutalmazási rendszert ki lehet találni, de talán nem érdemes minden egyes jó válaszért vmit adni, lehet pl. 3 kitalált kérdés után, stb. De lehet, hogy maga az élmény is elég jutalom.

2.)
AM ismétlés/kitalálás: Akasztófával (szigorúan ne így hívjuk) > vitorláshajót építünk, minden egyes melléfogásnál egyel több hajóalkatrészt rajzolunk fel, ha kész, elment a hajó. Hogy ne nagyon frusztráljuk őket, ki lehet találni mindenféle extra kelléket a hajóra:)

3.)
Előző órák AM-ait ismételni: elmondod a történet címét/lényegét, mi volt az AM, kis segítség kell néha (nekünk is: ott a füzet, abból kérdezünk ;) ). Óra végén korcsoportonként kül. mennyiségű jó válasz esetén matrica, stb. > ezzel készülni kell.

V. Anna
 
Üzenetek: 27
Csatlakozott: vas. aug. 31, 2008 9:51 pm
Tartózkodási hely: Budapest

Re: gyerekIT játékok

HozzászólásSzerző: F. Tibor Dátum: vas. dec. 06, 2009 8:33 pm

Szervusztok!

Nekem még iskolai hittanos tapasztalatból van játék javaslatom.
Az elveszett drachma példázatából kiindulva eldugni kisebb érméket a teremben, amit meg kell keresniük. Lehet jutalmazni a megtalálókat.
Természetesen halkan is lehet játszatni, ha úgy dugjuk el, hogy nem szabad semmit sem megmozdítani.

A vitorláshajós (akasztófa) kitalálóst nagyon szerették a gyerekek!

Még az én gyerekkori emlékem a bibliaismereti futball meccs. Két kaput rajzolni a táblára, vagy készíteni. Középpályáról indul a 'labda' egyik csapatnak kérdést feltenni, ha tudják, akkor kapura támadnak. Ha az ellenfél csapat tudja a saját kérdését, vissza a középre. Ha nem tudja az ellenfél, de az első csapat igen, akkor az első csapat gólt lőtt. Az a csapat győz, aki több gólt szerez.
Én nagyon élveztem gyerekkorban.
áldást,
Tibor

F. Tibor
 
Üzenetek: 58
Csatlakozott: vas. aug. 31, 2008 9:54 pm
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Játékok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


 
cron